Moi!

Anteeksi kaikille blogin seuraajille. Olemme olleet kiireisiä (omaa kotia laittaessa) ja laiminlyöneet blogiamme.  Tästä edespäin lupaan (Urmas) lisätä reseptejä useammin. Tässä kuitenkin resepti 11 vuoden takaa.

Kanakeitto:

Tarvitset:

N. 1 kg kanan rintapaloja
n.600-700g porkkanaa
n. 4,5dl riisiä
4dl kermaa
2 sipulia
nippu tuoretta persiljaa
3 laakerinlehteä
maustepippureita
kanaliemikuutioita (maun mukaan)

Ohje:

Poista rintapaloista nahka ja laita ne kiehumaan sipulilohkojen kanssa veteen. Keitä n. 25min. Poista vaahto, irronnut aines ja sipulilohkot siivilällä.Paloittele keitetyistä rintapaloista sopivia suupaloja. Kuori porkkanat ja tee niistä kuorimaveitsellä(tai juustohöylällä) siivuja. Keitä riisiä lihaliemellä maustetussa vedessä korkeintaan.10min. Siivilöi puolikypsä riisi ja lisää se porkkanan, pippureiden, laakerinlehtien ja kananpalojen kanssa rintapalojen keitinliemeen. Keitä kunnes porkkana ja riisi on kypsää. Lisää Lopuksi persilja ja kerma. Tarkista suola.

Toimii tuoreen patongin ja kuivan valkkarin kanssa ( http://www.alko.fi/ruokasymbolit/fi/rjk_9 ).
Lapsetkin tästä pitävät varmasti.

1660809.jpg