Turkkilaista jogurttia ja valkosipulia; valkosipulidippi

Tämä kastike on niiiin hyvää. Olen kokeillut erilaisia versioita ja tämä on minun makuuni paras mitä olen tehnyt. Turkissa muutamia kertoja kun olen lomaillut, siellä tarjoiltiin ennen pääruokaa vaaleaa leipää ja tämän tyyppistä kastiketta. Hyvää melkein minkä tahansa kanssa, itse tykkään dippailla kurkkua, porkkanaa jne.

1357646.jpg


Kylmä valkosipulikastike

2,5 dl turkkilaista jugurttia
1 - 2 rkl (valkosipuli)majoneesia (maun mukaan määrä)
1-2 murskattua valkosipulinkynttä
1 tl sinappia
1/2 rkl sokeria
1/2 tl suolaa
2 tl hienonnettua persiljaa
ripaus mustapippuria

Mikä tahansa muukin maustamaton jugurtti käy, mutta kannattaa valuttaa siitä ylimääräinen neste ennen kastikkeen tekoa. Turkkilaista jugurttia ei tarvitse valuttaa. Tuohonhan voi lisätä myös esim. vaikka raastettua kurkkua, jolloin tulee vähän tzatziki-tyyppinen  mössö.  :-)


1357703.jpg